Τι είναι το ισοζύγιο ενέργειας;

Όπως ισχύει και στην φύση, έτσι και στον ανθρώπινο οργανισμό ισχύει η αρχή διατήρηση της ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι η ενέργεια που προσλαμβάνεται στον οργανισμό μας πρέπει να είναι ίση με την ενέργεια που δαπανάται. Αυτό ονομάζεται ισοζύγιο ενέργειας.


Όταν όμως η ενέργεια που δαπανάται είναι μικρότερη ή περισσότερη από αυτήν που προσλαμβάνεται τότε έχουμε αρνητικό ή θετικό ισοζύγιο.


Πιο αναλυτικά, θετικό ισοζύγιο έχουμε όταν η ενέργεια που προσλαμβάνουμε από τις τροφές είναι περισσότερη από την ενέργεια που δαπανάται από την φυσική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού μας βάρους.


Αρνητικό ισοζύγιο έχουμε όταν η ενέργεια που προσλαμβάνουμε από τις τροφές είναι λιγότερη από την ενέργεια που δαπανάται από την φυσική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα την μείωση του σωματικού μας βάρους.


Για να εκτιμήσουμε την ενέργεια που λαμβάνουμε από τις τροφές που καταναλώνουμε, πρέπει να γνωρίζουμε τις ποσότητες των μακροθρεπτικών συστατικών που περιέχονται μέσα σε αυτό.


Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα μακροθρεπτικά συστατικά, μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ!*Πηγή: Εγχειρίδιο Κλινικής Διατροφής/kallipos.gr

16 προβολές0 σχόλια
  • YouTube
  • Black Twitter Icon

info.fitnessworldgr@gmail.com

Αθήνα, Ελλάδα