Ο όρος δίαιτα είναι ίδιος με τον όρο διατροφή;

Μπορεί αυτές οι δύο λέξεις να πηγαίνουν συνήθως πακέτο όμως η κάθε μία έχει το δικό της ορισμό!


Αρχικά, με τον όρο δίαιτα αναφέρουμε το σύνολο των ουσιών οι οποίες λαμβάνονται ημερησίως δια του στόματος. Οι ουσίες αυτές, περιέχουν διάφορα θρεπτικά ή μη συστατικά, με θερμίδες ή μη, πολλά από τα οποία είναι επιθυμητά και χρήσιμα, ή όχι, για τον οργανισμό μας ανάλογα με τις ανάγκες του.


Ενώ, με τον όρο διατροφή αναφέρουμε την επίδραση (και μελέτη) των θρεπτικών συστατικών που περιέχονται στις τροφές στις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού κατά τα στάδια ανάπτυξής του, την ηλικία, και των καταστάσεων υγείας ή νόσου. Πιο ειδικά, η διατροφή αναφέρεται στις βιοχημικές επεξεργασίες σε μοριακό επίπεδο. Επιπλέον, η διατροφή αποτελεί μέρος της επιστήμης της βιοϊατρικής και έχει συνδεθεί με την πρόληψη.


Όπως διαπιστώνουμε, οι δύο όροι δεν πρέπει να συγχέονται. Γενικά η δίαιτα και τα διάφορα ειδικά σχεδιασμένα διαιτολόγια έχουν κάποιο συγκεκριμένο στόχο συνήθως την απώλεια ή πρόσληψη βάρους προκειμένου για την αντιμετώπιση ή θεραπεία κάποιας ασθένειας. Και, η διατροφή αναφέρεται στις ουσίες και σε ποια ποσότητα χρειάζονται για να αντιμετωπίσει ο οργανισμός τις φυσιολογικές του λειτουργίες!*Πηγή: WHO, Wiki

17 προβολές0 σχόλια
  • YouTube
  • Black Twitter Icon

info.fitnessworldgr@gmail.com

Αθήνα, Ελλάδα